Beste digitale camera’s voor zwart-witfotografie – ARTnews.com

Als het gaat om monochromatische digitale camera’s, is het geen fout om de wereld in zwart-wit te zien, maar een aanwinst. Om zwart-wit of zwart-wit opnamen te maken met de meeste conventionele digitale camera’s, moet u kiezen tussen twee onvolmaakte opties: u kunt de zwart-wit opnamemodus inschakelen, die vaak alleen de kleur in zwart-wit opnieuw filtert, of u kan uw foto’s in de postproductie op kleur corrigeren. Vanwege de manier waarop de meeste camerasensoren licht coderen – en op hun beurt kleur – hebben beide processen de neiging om het beeld van scherpte en diepte te beroven. Waar monochroom fotograferen biedt een oplossing: het licht wordt rechtstreeks op de sensor opgenomen in plaats van gefilterd door een Bayer-mozaïek, de traditionele digitale kleurcoderingstechnologie. Monochrome camera’s hebben helemaal geen Bayer-filters en sommige multifunctionele spiegelloze camera’s hebben “echte” zwart-witmodi die kleurcodering omzeilen. Beide opties zijn in staat om hyper-gedetailleerde beelden vast te leggen, allemaal in grijstinten. Dit zijn de vijf beste monochrome shooters op de markt.

1. Fujifilm X-Pro3 spiegelloze digitale camera

Zet je volledig in voor het retro-bitje met dit high-end aanbod van Fujifilm, consequent het meest fotogenieke (har, har) cameramerk op de markt. Dit model is verkrijgbaar in zwart, zilver en “Dura Black”, maar de echte hoogtepunten zijn de zwart- en zilvertinten die het kan weergeven via de eersteklas X-trans CMOS 4-sensor (APS-C). In feite is de X-Pro3 de eerste in de Pro-lijn van Fujifilm die een speciale monochromatische kleurmodus biedt. Dat betekent niet alleen zwart-wit: u kunt een brandpuntskleur kiezen uit een spectrum op het scherm en wegklikken. Met zijn geavanceerde sensor en mogelijkheden bij weinig licht, moet de onbewerkte beeldverwerking van deze camera worden gezien om het te geloven.

2. Sony a7R III full-frame spiegelloze camera

Bij de lancering in 2015 was de Sony 7R II een torenhoge aanwezigheid op het kruispunt van spiegelloze camera’s voor hobbyisten en professionele kwaliteit, en de Sony 7R III heeft kleine maar merkbare verbeteringen, waaronder snellere autofocus en een langere levensduur van de batterij. Niet iedereen weet misschien dat camera’s uit de 7R-serie niet alleen geweldig zijn voor kleur, maar ook voor zwart-witfoto’s. U kunt opnamen maken in een van de twee monochrome modi: rijke toon en hoog contrast. Rijke toon werkt in wezen als een HDR-opname, waarbij drie opeenvolgende zwart-witbeelden worden gecombineerd om een ​​vloeiender, zachter hybride beeld met minder contrast te creëren. Voor afbeeldingen die scherper en minder gestructureerd zijn, is de modus voor hoog contrast de beste keuze.

Beste digitale camera's voor zwart-witfotografie

Amazone

3. Sony Alpha a6000 spiegelloze digitale camera

De a6000 neemt een deel van de kracht van de Sony a7R II en perst het in een meer betaalbaar (zij het iets ouder) pakket. Deze camera, uitgebracht in 2014, biedt ook contrastrijke zwart-wit-modi met rijke tonen, plus allerlei andere kleur-aangepaste opname-opties: posterisatie (zowel zwart-wit als kleur), pop-kleur, retro-effecten, gedeeltelijke kleur (R/G /B/Y), HDR-schilderij en meer. En jongen, slaat het boven zijn gewicht – of liever, het prijskaartje. De Exmore CMOS-sensor en BIONZ X-beeldverwerkingstechnologie kunnen nog steeds worden vergeleken met nieuwere camera’s. Dit is uw alles-in-één camera voor het bereiken van allerlei onconventionele effecten zonder concessies te doen aan de beeldkwaliteit, en hij is compatibel met elke lens uit de E-mount-serie.

4. Leica Q2 Monochrom Full Frame Compacte Digitale Camera

De naam zegt het al: dit is de beste zwart-witcamera op onze lijst. De Leica Q2 heeft geen kleurfilters, wat betekent dat zwart-witbeelden direct worden vastgelegd op de 47,3 full-frame monochrome sensor. In tegenstelling tot de spiegelloze camera’s op onze lijst is dit een point-and-shoot digitale camera met een vaste lens (Summilux 28mm f/1.7 ASPH). Maar het zal elke andere point-and-shoot die je hebt gehad uit het water blazen. De extreem snelwerkende autofocus vestigt zich in 0,15 seconde op onderwerpen, kan in 4K-video opnemen en heeft een verbazingwekkend breed ISO-bereik van 100 tot 100.000. U kunt een voorbeeld van uw opnamen bekijken op een 3-inch LCD-aanraakscherm en ze vervolgens delen via Wi-Fi of Bluetooth. Bovendien is hij veerkrachtig, met een compacte, weerbestendige behuizing.

5. Sigma DP3 Quattro compacte digitale camera

De DP3 Quattro is misschien wel een van de moeilijkst vast te pinnen camera’s op de markt. Het is nominaal een point-and-shoot, met een vaste 50 mm F2.8-lens (gelijk aan een 75 mm-lens op een 35 mm SLR-camera). Maar net als de Q2 is het niet de digitale camera van je moeder. De finesse in monochrome opnamen komt van de unieke Foveon X3 Directe beeldsensor: in plaats van kleuren door een op pixels gebaseerd Bayer-filter te verwerken, vangt het licht op via een drielaagse sensor, één voor elke basiskleur (rood, groen, blauw). Dit geeft kleuren een diepte en rijkdom die gelijk is aan 39 megapixels in conventionele kleurenfilterarraysensoren, en het geeft monochromatische opnamen extra uitstraling. Het zal niet de beste keuze zijn voor foto’s bij weinig licht (hoge ISO) of actiefoto’s, maar voor portretten, landschappen en detailwerk schittert het echt. En als u zich graag wilt onderscheiden van de massa, zult u ook blij zijn met het onconventionele dunne en brede bodydesign.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Galeriehetnoorderlicht
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0